Υλικά για τη μερέντα: 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 100γρ κουβερτούρα 150γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας άχνη κοσκινισμένη 4 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο 1 κούπα αλεσμένο φουντούκι
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σεένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία ή σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την άχνη ζάχαρη, το κακάο και την λιωμένη σοκολάτα. Τέλος, βάζουμε τα τριμμένα φουντούκια και αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ. Μόλις κρυώσει τη βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου. Μόλις πήξει είναι έτοιμη
21-01-2014, 17:19
Φτιάξτε εύκολα σπιτική καραμέλα μόνο με 1 κουτί γάλα
Αν νομίζατε πως το να φτιάξετε σπιτική καραμέλα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, κάνατε λάθος και άδικα τη στερηθήκατε τόσο καιρό.
Ο απλός τρόπος για να την παρασκευάσετε θα σας ενθουσιάσει.
Ταιριάζει τέλεια πάνω σε κέικ, κρέπες, παγωτό, δίπλα από φρούτα, στον καφέ φίλτρου για άρωμα και αντί ζάχαρης κι όπου αλλού σας αρέσει.
Πάρτε 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.
Βυθίστε το κλειστό όπως είναι, σε μια κατσαρόλα με νερό και περιμένετε να πάρει βράση.
Τότε το χαμηλώνετε και το αφήνετε να σιγοβράζει για 2 ώρες και τριάντα λεπτά, συμπληρώνοντας με νερό, αν απαιτείται.
Προσέξτε: μην αφήσετε την κατσαρόλα καθόλου άδεια από νερό, γιατί το κουτί μπορεί να εκραγεί.Τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει καλά, πριν ανοίξετε το κουτί. Έτοιμη η καραμέλα σας!
Προσοχή: μην ανοίγετε το κουτί με την καραμέλα ενώ είναι ακόμα ζεστό.
eyedoll.gr
Αν νομίζατε πως το να φτιάξετε σπιτική καραμέλα είναι μια περίπλοκη διαδικασία, κάνατε λάθος και άδικα τη στερηθήκατε τόσο καιρό.
Ο απλός τρόπος για να την παρασκευάσετε θα σας ενθουσιάσει.
Ταιριάζει τέλεια πάνω σε κέικ, κρέπες, παγωτό, δίπλα από φρούτα, στον καφέ φίλτρου για άρωμα και αντί ζάχαρης κι όπου αλλού σας αρέσει.
Πάρτε 1 κουτί ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.
Βυθίστε το κλειστό όπως είναι, σε μια κατσαρόλα με νερό και περιμένετε να πάρει βράση.
Τότε το χαμηλώνετε και το αφήνετε να σιγοβράζει για 2 ώρες και τριάντα λεπτά, συμπληρώνοντας με νερό, αν απαιτείται.
Προσέξτε: μην αφήσετε την κατσαρόλα καθόλου άδεια από νερό, γιατί το κουτί μπορεί να εκραγεί.Τραβήξτε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει καλά, πριν ανοίξετε το κουτί. Έτοιμη η καραμέλα σας!
Προσοχή: μην ανοίγετε το κουτί με την καραμέλα ενώ είναι ακόμα ζεστό.
eyedoll.gr
23-01-2014, 20:07
Santo, το έφτιαξα... έχοντας πιο πριν φροντίσει να ...απομακρυνθώ από την κουζίνα κατά την ώρα του βρασμού...χαχαχαχα!!! Τελικά είναι εύκολο.
Η καραμέλα γίνεται τέλεια!!!
Η καραμέλα γίνεται τέλεια!!!
Συνδέσου στον λογαριασμό σου, για να απαντήσεις σε αυτό το θέμα.
Διάβασε και αυτά
-
Ξεκίνησε: 04-04-2013 • SANI0 απαντήσεις10.0χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 18-10-2014 • lefterakoc150 απαντήσεις9.4χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 16-05-2014 • ΝΤΕΜΗΣ (DEMIS123)2 απαντήσεις9.3χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 21-06-2014 • ΝΤΕΜΗΣ (DEMIS123)1 απάντηση10.5χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 25-08-2012 • MariannaFullLove2 απαντήσεις9.7χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 28-12-2022 • patelo57080 απαντήσεις124.7χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 11-11-2012 • SANI0 απαντήσεις10.0χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 24-07-2012 • ΕΚΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ (dimitris10)8 απαντήσεις2.6χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 29-12-2012 • SANI5 απαντήσεις9.5χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 23-10-2013 • SANI4 απαντήσεις9.5χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 07-05-2012 • MitsoS... (Dimitris1998)3 απαντήσεις10.5χ προβολές
-
Ξεκίνησε: 15-10-2013 • ~♥Never Stop Dreaming♥~ (stefan0ykos)13 απαντήσεις4.8χ προβολές